בשר אדום וסרטן קולורקטלי – JAMA , מתוך jc 434, חינם!


בסקירת העומק שעסקה בסרטן הקולורקטלי הייתה התייחסות לקשר בין התזונה לסיכון לתחלואה. במחקר זה מנסים החוקרים להעריך את הקשר בין צריכה ארוכת טווח של בשר אדום ומעובד והיקרות סרטן קולורקטלי.


 


כ- 148,000 מבוגרים (גיל ממוצע 63), סיפקו מידע על צריכת בשר ב-1982 ושוב ש-1992/1993 כשנרשמו למחקר. במעקב מ-1992 / 1993 עד 31 לאוגוסט 2001, זוהו 1667 מקרי סרטן קולורקטלי.


 


התוצאות הראו כי צריכת בשר גבוהה ב-1992 / 1993 נמצאה קשורה לסיכון גבוה לסרטן המעי הגס לאחר התאמה לגיל ולצריכת אנרגיה אך לא לאחר התאמה נוספת ל-BMI,  עישון ומשתנים אחרים.


 


בצריכה ארוכת טווח, אנשים בשליש העליון של הצריכה ב-1982 וב-1992 /  1993 היו בעלי סיכון גבוה לסרטן דיסטלי במעי הגס הקשור בבשר מעובד: סיכון יחסי של  1.50 , ויחס סיכון של אוכלי בשר אדום בהשוואה לאוכלי עוף ודגים של 1.53.  צריכה ארוכת טווח של עוף ודגים נמצאה בקשר הפוך לסיכון סרטן פרוקסימלי ודיסטלי במעי הגס.


 


צריכה גבוהה של בשר אדום שדווחה ב-1992 /  1993 נמצאה גם קשורה לסיכון גבוה לסרטן רקטלי (RR, 1.71; 95% CI, 1.15-2.52; P = 0.007 for trend),   עם יחס סיכון של 1.77 לצרכיה נמוכה.



תוצאות אלו מחזקות את ההוכחה כי צריכת ממושכת של בשר אדום ומעובד עשויה להעלות את הסיכון לסרטן באזור הדיסטלי של המעי הגס.


 



הערת המערכת:  המחקר מספק לנו עוד סיבה טובה להמליץ להפחית בצריכה של בשר אדום ומעובד, ובמיוחד במטופלים הנמצאים בסיכון מוגבר לסרטן קולורקטלי.



 


 למאמר


 


Meat Consumption and Risk of Colorectal Cancer, Ann Chao, PhD, JAMA. 2005;293:172-182. ,



 

כתיבת תגובה